zelfvertrouwen bij vrouwen

Oorzaken Van Een Gebrek Aan Zelfvertrouwen Bij Vrouwen Als Man

Zelfvertrouwen bij vrouwen kan je leren

Veel mannen hebben last van een gebrek aan zelfvertrouwen bij vrouwen. Dit kan verschillende oorzaken hebben en kan zich op verschillende manieren uiten.

Wat de oorzaak ook is en hoe het zich ook uit, een gebrek aan zelfvertrouwen is natuurlijk zonde!

Met een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen wordt het leven gemakkelijker, leuker en voorspoediger.

Hoe kan het dan dat er zo veel mannen zijn met een gebrek aan zelfvertrouwen en hoe krijg je als onzekere man dat vertrouwen in jezelf terug?

Oorzaken van een gebrek aan zelfvertrouwen bij vrouwen                     

Er zijn een aantal zaken die het zelfvertrouwen bij mannen kunnen wegnemen. Een aantal van deze zaken zijn de volgende:

Media

In populaire media als de televisie, films en tijdschriften worden vaak ideaalbeelden van mannen en mensen in het algemeen getoond.

Deze beelden zijn niet altijd realistisch, omdat Photoshop en professionele make-up iemand gemakkelijk mooier en slanker kunnen laten lijken, waardoor er een ideaalbeeld van de perfecte man ontstaat waar de meeste mensen simpelweg niet aan kunnen voldoen

Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale netwerken

gebrek aan zelfvertrouwen

Niet alleen bekende mensen op de televisie en bij andere media geven een ideaalbeeld waar je vaak simpelweg niet aan kan voldoen, ook mensen die je in het echt kent, geven soms het idee dat wie jij bent niet voldoende is.

Dit gebeurt via de sociale media. Veel mensen laten op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale netwerken immers alleen de hoogtepunten van hun leven zien; mooie vakantiefoto’s op het strand, berichten van een promotie op het werk, afbeeldingen van iemands nieuwe huis en natuurlijk foto’s van je vrienden die genomen zijn in gunstige hoeken en met prachtige make-up op, geven je het idee dat je eigen leven maar middelmatig is en dat je nooit zo’n mooi en gelukkig leven zult hebben als je vrienden.

Deze kijkjes in het leven van je vrienden en kennissen zijn echter slechts de hoogtepunten – wat je niet ziet, zijn de dieptepunten.

Je ziet bijvoorbeeld niet de saaie, eenzame momenten, je ziet niet de honderden foto’s die gemaakt zijn voordat er één goede foto voor op het internet uitkwam, je ziet niet hoe het leven van je connecties er daadwerkelijk uitziet, je ziet alleen de hoogtepunten.

Jijzelf

Soms kan zelfs je eigen leven leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen.

Je kunt bijvoorbeeld het idee hebben dat het veel te lang duurt voordat je resultaten in je werk ziet, of je kunt merken dat je ergens niet goed in bent en op basis daarvan concluderen dat je nergens goed in bent.

Als je single bent, kun je geloven dat dat aan jou ligt en als je een relatie hebt, kun je bang zijn dat je partner jou niet mooi, leuk of slim genoeg vindt.

Het gevaar dat hierbij komt kijken, is dat je zo een ‘selffulfilling prophecy’ opwekt.

Dan kan je gebrek aan zelfvertrouwen er toe leiden dat je nog langer moet wachten op resultaten in je werk, dat je minder goed presteert en dat je minder leuk overkomt op anderen omdat je niet lekker in je vel zit en daardoor niet je optimale zelf kunt zijn.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen bij vrouwen?

Als je geen vertrouwen in jezelf hebt, is het niet altijd gemakkelijk om dat te krijgen. Het is geen gemakkelijk proces en zal zeker niet vlekkeloos gebeuren, maar het is wel heel belangrijk!

Met een gezonde dosis zelfvertrouwen wordt het leven veel leuker en zul je er veel meer van genieten! Wij kunnen je helpen bij het verkrijgen van dat zelfvertrouwen.

Wij laten je zien wat je waard bent en zorgen er voor dat ook jij in jezelf kunt geloven. Dit doen wij met de e-cursus zelfvertrouwen.

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field