veilig online daten

Veilig Online Daten: Wees Je Bewust Van Scammers

Veilig online daten

Rob is een 35-jarige Nederlandse man. Heeft een zoon en voelt zich al een tijdje alleen. Rob besloot het online daten even van dichtbij te bekijken en maakte een profiel aan om via deze weg een nieuwe partner te vinden.

De anonimiteit en de beveiliging van veilig online daten sprak hem aan en hoopte op deze manier een nieuwe toekomst te vinden.

Na een tijdje werd hij gecontacteerd door een vrouw die ook beweerde dat ze op zoek was naar een liefdesrelatie. De vrouw was knap, ook gescheiden en had dezelfde leeftijd als Rob.

Ze beweerde dat ze een vertegenwoordigster was en momenteel voor haar werk in het buitenland zat. Rob vroeg of ze veel in het buitenland werkte want iemand die steeds weg is voor het werk daar kan je moeilijk een toekomst met opbouwen.

De vrouw wist Rob gerust te stellen dat dit een eenmalige opdracht was omdat er een collega ziek was die normaal deze opdrachten verzorgd. Normaal werkt ze altijd in Nederland en heeft ook de weekends vrij wist ze Rob te vertellen.

Beginnen chatten en mailen

Ze begonnen te chatten en te mailen, en er ontstond een online relatie. Ze hadden het goed naar hun zin en verzonden gedichten en liefdeqoutes naar elkaar, en belde elkaar wel dagelijks op. Rob voelde dat hij eindelijk de vrouw van zijn dromen had gevonden. Dit was voor Rob de perfecte relatie die hij sinds zijn scheiding wilde hebben.

Ze wilde een stap verder gaan en laten zien dat ze ook daadwerkelijk voor hem kon zorgen en ze samen een mooie toekomst konden hebben.

Rob ging akkoord Om een stapje verder te gaan en samen te gaan wonen. Ze begonnen plannen te maken tegen dat ze terug in Nederland zou zijn om samen onder hetzelfde dak te gaan wonen, nadat ze elkaar wat beter hadden leren kennen.

Rob voelde dat alles goed zat met hun plannen tot zij een noodoproep had gemaakt. Ze was betrokken bij een verkeersongeval en was in het ziekenhuis opgenomen. Ze vroeg of Rob de rekening kon betalen omdat haar handtas verloren was geraakt tijdens het ongeval.

Rob hielp natuurlijk want ze hadden nu al zo een sterke band dat het vreemd zou zijn haar aan het lot over te laten.

Een reeks gebeurtenissen volgden… Weken later ontdekte Rob dat de vrouw waarop hij verliefd was, niet de echte persoon was die hij had gedacht dat ze was. Rob was zojuist in de maling genomen door de nieuwste vorm van online oplichting die net opduikt – de romantiek van dating scam.

Veilig online daten kreeg plost een andere wending.

Een gebroken hart

Zijn hart was gebroken. Hij had wel duizenden euro’s aan deze vrouw verloren. Hij liep achter op zijn hypotheek en was in de schuld geraakt aan de bank. Maar pijnlijk zoals deze ervaring was, kon het niet worden vergeleken met de emotionele pijn die hij moest doorlopen.

Rob is niet de enige die slachtoffer is van deze nieuwe vorm van oplichterij. Duizenden mensen verliezen miljoenen euro’s per maand aan deze oplichting. Maar door de geheimzinnige aard van het internet zijn de meeste mensen te verlegen om over deze ervaring te praten.

In een bepaald onderzoek meldden 145 mannen en vrouwen dat ze in 2005 wel twee miljoen euro verloren in twee maand tijd. In diezelfde bevinding weigerden duizenden mensen informatie te geven over hun verliezen.

  • In de reportage hieronder kan je zien hoe zwaar je kan opgelicht worden:

Emotionele pijn verwerken

Het ergste aspect van deze oplichting is de emotionele pijn die de slachtoffers hebben doorgemaakt.
Veel van de slachtoffers melden dat het vele maanden duurde voordat ze terug hun normale leven konden oppikken.

Een man vertelde me dat hij vele nachten huilde, nadat hij besefte dat hij zo hard was gekwetst.

En ja ook als man trap je soms in deze valkuilen omdat ze je oplichten via je gevoelens. Hij dacht eindelijk de ideale vrouw te ontmoeten, en was zo emotioneel aan haar gebonden.

Het realiseren dat het allemaal een leugen was, was verwoestend voor hem. Het feit dat zijn liefde voor haar zo echt was maar bleek dat alles nep was, deed hem het meeste pijn.

Medische artsen, advocaten en andere professionals hebben bekend ook geld te verliezen door deze vorm van oplichting, maar ook huisvrouwen, studenten, fabriekswerkers en andere. De oplichting heeft geen respect voor je status of ras.

Maar er bestaat echt wel veilig online daten

Veilig online daten ligt gewoon bij jezelf, wees gewoon niet te naïef. Veel mensen hebben door deze weg hun ware liefde gevonden.

Online daten heeft veel succesvolle liefdesverhalen geproduceerd. Het is een medium dat als het goed wordt gebruikt en met een goed onderwijs, een middel kan zijn om nieuwe liefde in je leven te brengen.

Je moet leren het kaf van het koren te scheiden. Leer de methoden die de oplichters gebruiken, het zal je helpen niet in hun val te trappen.

Leer wat je moet doen om jezelf te beschermen en nog steeds succesvol te zijn bij het online daten. Hoe meer kennis je hebt, des te meer plezier je zal beleven aan het daten.

Iemand die je nog nooit ontmoet hebt kan je niet zien als je partner. Zorg dat je eerst een eigen goed profiel opzet, kijk rustig rond en je zal snel merken waar de scam zit.

Ben je totaal niet thuis in het online daten kan je altijd een kijkje nemen naar Online Dating Mastery.

Het is een videotraining waarin mannen ontdekken hoe ze het beste hun profielen op datingsites kunnen inrichten. Welke teksten werken en welke niet etc.

Succes met veilig online daten!

 

Leave A Response

* Denotes Required Field